ملاس انار شربت غلیظی است که با کاهش آب انار و شکر تهیه می شود.
در سراسر خاورمیانه استفاده می شود و یک عنصر مهم در آشپزی ایرانی است، جایی که به خاطر نت های طعم شیرین و ترش متمایزش ارزشمند است.
خواربارفروشان خاورمیانه و برخی از سوپرمارکتهای کوشر، سس انار حمل میکنند (صدف یک برند با نظارت حلال است)، اما بسته به جایی که در آن زندگی میکنید، یافتن آن دشوار است.
خوشبختانه درست کردنش سخت نیست. به لطف پرورش دهندگان انار کالیفرنیا، آب انار در حال حاضر به طور گسترده در ایالات متحده در دسترس است، و تنها چیزی که برای تهیه شیشه ملاس انار خود نیاز دارید، آب، کمی شکر، کمی لیمو و حدود یک ساعت است.
مواد را جمع کنید.در یک قابلمه متوسط، ته سنگین و بدون واکنش، روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید، آب انار، شکر و آب لیمو را با هم مخلوط کنید. در حالی که هم می زنید روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود.
حرارت را کم کنید، مطمئن شوید که به آرامی بجوشد.
بدون درپوش بپزید، مرتباً هم بزنید تا مخلوط شربتی شود، پشت قاشق را بپوشاند و بین 1 تا 1 1/4 فنجان کاهش یابد.
اجازه دهید 20 تا 30 دقیقه در تابه خنک شود، سپس به یک ظرف شیشه ای تمیز منتقل کنید.
روی آن را بپوشانید و تا یک ماه در یخچال نگهداری کنید. برای ملاس کمی نازک تر و قابض تر، از 1/3 فنجان شکر استفاده کنید.
برای یک شربت غلیظ تر و شیرین تر، از 1/2 فنجان استفاده کنید. توجه داشته باشید که اگر شکر کمتری استفاده کنید، کمی بیشتر طول می کشد تا مخلوط آب میوه کم و غلیظ شود.
حواستان به قابلمه باشد و در صورت لزوم حرارت را تنظیم کنید تا مایع به آرامی بجوشد.
اگر حبابهای کوچکی که سطح را میشکنند ندیدید، کمتر شدن ملاس بیشتر طول میکشد.
مفید است که یک فنجان اندازه گیری مایع در دست داشته باشید تا ببینید آیا ملاس به اندازه کافی کاهش یافته است یا خیر.
با نزدیک شدن به نقطه 1 ساعت جوشیدن، ملاس را با احتیاط داخل پیمانه بریزید. اگر بیش از 1/4 فنجان مایع دارید، باید مخلوط را کم کنید.