چه کسی باید هنگام استفاده از پتوهای برقی محتاط باشد؟
افراد زیر باید از استفاده از پتوهای برقی خودداری کنند. آنها میتوانند با یک متخصص مراقبتهای بهداشتی صحبت کنند تا در صورت نیاز به گرمای اضافی، بهترین اقدام را تعیین کنند.
بزرگسالان مسن
افراد مسن ممکن است بخواهند از استفاده از پتوهای برقی خودداری کنند. پوست آنها ممکن است گیرندههای دما را تغییر داده باشد، به این معنی که نمیتوانند تشخیص دهند که بیش از حد گرم هستند یا خیر، که به طور بالقوه منجر به سوختگی میشود.
افراد مبتلا به زوال عقل
پتوهای برقی نیز ممکن است برای افراد مبتلا به زوال عقل مانند بیماری پارکینسون و بیماری آلزایمر مناسب نباشند.
یک مطالعه در سال 2015 اشاره کرد که افراد مبتلا به بیماری پارکینسون ممکن است در تنظیم دما مشکل داشته باشند. علاوه بر این، کسانی که مشکلات حرکتی دارند ممکن است سیمهای داخلی پتو یک نفره ضخیم را خم یا بشکنند، که به طور بالقوه میتواند باعث کوتاه شدن پتو و آتشسوزی شود.
طبق گفته انجمن آلزایمر، فرد مبتلا به بیماری آلزایمر ممکن است تغییراتی را در حساسیت دمایی خود تجربه کند. در نتیجه، مراقبان باید استفاده از پتوهای برقی و پدهای گرمایشی را به دقت زیر نظر داشته باشند تا از سوختگی جلوگیری کنند.
آیا استفاده از آنها در دوران بارداری بی خطر است؟
پتوهای برقی ممکن است برای استفاده در دوران بارداری بی خطر نباشند زیرا پرتوهای غیریونیزان تولید می کنند.
برخی تحقیقات نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض پرتوهای غیریونیزان ممکن است احتمال سقط جنین را افزایش دهد. این مطالعه نشان داد که میزان سقط جنین در افرادی که در گروه پرمخاطره قرار داشتند، دو برابر افرادی بود که در گروه کم مواجهه بودند.
با این حال، سازمان بهداشت جهانی (WHO) اعلام میکند که به طور کلی، شواهدی وجود ندارد که منابع میدانهای الکترومغناطیسی محیطی خطر عوارض بارداری را افزایش میدهند. با این حال، آنها نیاز به تحقیقات بیشتر را برجسته می کنند.
قبل از استفاده از پتوی برقی در دوران بارداری با پزشک مشورت کنید.